laatste week in Huanchaco
Door: susanne
Blijf op de hoogte en volg Susanne
25 Maart 2008 | Peru, Huanchaco
Tekenles ging was echt heel leuk vorige week, we hebben de kleintjes 3-D paaseieren laten maken en met de iets oudere klassen hebben we bootjes gevouwen (ik als een soort stuwardess in mijn eentje voor de klas die alles stond te demonstreren :D) was een grandioos succes! We hebben zelfs gekeken welke bootjes het beste bleven drijven in een bak met water!
Verder was vorige week erg anders dan anders, dinsdag was er een van de vrijwilligers jarig en dat laten ze hier niet zomaar voorbij gaan!
We moesten bij alle klassen langs zodat ze voor hem konden zingen en aan het einde van de schooldag was er met al de leraren nog een feestje met taart en muziek. En een heleboel giebelende juffen want die vinden al die buitenlandse vrijwilligers mannen toch wel heel erg leuk :D
Woensdag dachten we heel even dat het een normale dag zou worden maar ook nu was het weer heel speciaal!
2 vrijwilligers waren die dag voor het laaste na 2 maanden er gewerkt te hebben (wij hebben dus ook al de tijd met hun gewerkt). Tijdens een van onze gymlessen stond ineens de hele school buiten op 'het plein' en was het tijd voor de afscheidsceremonie voor hun. Er werden een heleboel liedjes gezongen en een klas had speciaal een typisch peruaanse dans ingestudeerd. Ook kregen ze nog een speech van de padre en een 'diploma'. Daarna werd de dag niet veel normaler, Jess de vrijwilliger die dinsdag jarig was werd gevraagd of hij Jezus wilde spelen in de klassen van de 3,4 en 5 jarige. Want ze gingen het laatste avondmaal naspelen. Jess is super blond en heeft haar tot op zijn schouders en was daarom prefect voor deze rol. Hij kreeg van gouden stof een soort van sjerp om en kreeg van dezelfde stof nog een matchende goude lange rok. Nadat zijn haar in een perfecte scheiding in het midden was gekamd was hij er helemaal klaar voor. Wij werden via een omweg naar het lokaal gebracht en terwijl we buiten stonden te wachten werden er 12 kleine ventjes naarbuiten gebracht, de apostelen!
We moesten nog even wachten, waarop een jongetje tegen Jess zei: Jezus draagt geen horloge (of in iedere geval een opmerking met dezelfde soort strekking) dus het was echt prachtig.
Daarna mocht Jezus de klas in en was er echt brood met druiven die door Jezus persoonlijk werden uitgedeeld.
Pas aan het einde toen veel klassen al weg waren en de Juf per ongeluk Jess zei ipv Jezus hadden sommige kindjes pas door dat het dus niet echt Jezus was maar Jess.
Is hier trouwens net als in NL pasen geweest alleen beginnen ze hier dus al veel eerder met vieren (vorige week zondag) en kennen ze geen 2de paasdag, maar alles wordt groots gevierd met processies door de straten en heel veel naar de kerk gaan (op 1 bepaalde avond moet je langs zeven verschillende kerken!).
Judith wilde heel graag een gezichtsbehandeling hier (nadat ze gehoord had hoe goedkoop de kapper hier was, want dat zal dan ook wel een stuk goedkoper zijn). Mari ann zou alles wel weer regelen en we zouden donderdag gaan. Uiteindelijk bleek dat we weer naar de kapper gingen! Want daar deden ze ook gezichtbehandelingen en manicures. Helaas zat je de hele tijd in een ongemakkelijke kappersstoel en moest je af en toe naar de 'wc' om zelf je gezicht schoon te spoelen, maar het was wel heel lekker. Daarna hadden we de manicure, dit was de kale kapper met de tatoeage van een playboy bunny achter zijn oor die mijn haar geverfd had.
Ik dacht dat hij alleen mijn nagels een beetje zou vijlen enz. Maar nee we ziten hier nu met een complete french manicure en met op elke nagel bloemtjes (Judith en ik hebben dan wel weer verschillende bloemetjes). Het ziet er heel mooi uit maar ik moet zeggen dat ik me er wel een beetje misplaatst mee voel hier in Peru.
Zatedag zijn we naar Huaca del Luna geweest, dit is een tempel die hoorde bij een bepaalde beschaving. De buitenkant ziet eruit als een soort peramide. ELke paar honderd jaar gooiden ze de bestaande tempel vol met stenen en bouwden ze erbovenop een nieuwe tempel maar dan weer groter, dus het werd steeds groter.
Zaterdag was ook het afscheidsfeestje van Vickie en Thom (de 2 vrijwilligers die weg gingen). Was heel erg gezellig.
We hebben zaterdag ook nog de bustickets gekocht om naar Lima te gaan, we gaan aanstaande zaterdag hier om 8.30 weg en zijn dan 's avonds in Lima, de volgende dag gaan we s'avonds door naar Arequipa (14 uur met de bus!!!)
Door alle culturele dingen die we zaterdag hebben gezien hebben we wel heel erg veel zin om te gaan reizen, we kijken er echt naar uit! Maar aan de andere kant vinden we het ook heel erg jammer om weg te gaan uit Huanchaco en natuurlijk de school, want die kindjes (en de leraren) stelen echt je hart!
Mijn internet tijd zit er weer op dus spreek jullie snel weer!
25 Maart 2008 - 10:47
Mama:
Geniet nog maar van je laatste week Huanchaco! Ik hoop dat je van je laatste weken Peru ook nog verslag kan doen, want daar ben ik (en waarschijnlijk ook je trouwe schare lezers) wel heel benieuwd naar.
Terwijl ik dit berichtje typ komen de sneeuwvlokken naar beneden. Vanmorgen lag "heel Nederland" plat, vanwege de sneeuw en gladheid van afgelopen nacht.Files overal en de NS had weer eens last van bevroren wissels bij Rotterdam. Geen treinen dus. Heb jij geen last van. Bofkont!!! :) Liefs van mij. -
25 Maart 2008 - 10:51
Mama (nog Een Keer):
O ja, op de gemailde foto ben je moooooi bruin. Leuke foto. Doei. -
25 Maart 2008 - 11:30
Denise:
He meissie, ik sluit me volledig bij je moeder aan. Hoop ook als je aan het rond trekken bent gelegenheid hebt om op de hoote te houden van je verhalen daar. En je bent inderdaad al heel erg bruin op die foto, beter dan de sneeuw hier!!
Kus -
30 Maart 2008 - 12:07
0ma:
Hier is je oma op internet. Ik snap er nog niet veel van maar dat komt misschien nog wel.Ik hoop dat je nog een fijne tijd mag hebben, zolang je nog in Peru bent.Heel veel liefs en groetjes, ook voor Judith van Oma. -
30 Maart 2008 - 12:09
Mama:
Vind je oma geen heldin? Wel met het zweet in de handen, maar toch!!!!
Ze gaat het vast nog leuk vinden.